Hai vida máis aló do grelo e do repolo, e doutros produtos que con tanto éxito creceron na horta tradicional galega, como o tomate, o pemento ou a cabaza. O primeiro en romper moldes, hai xa anos, foi o kiwi. E agora hai novos proxectos que innovan en cultivos. Algúns responden a un patrón común, o de emprendedores que tiveron que reinventarse. No 2008, Santiago Pérez deu un xiro á súa carreira. A súa traxectoria como piloto comercial en EE. UU. non estaba asegurada, e deu o salto de Miami a Teo. Hoxe produce para restaurantes de alta cociña, ata un tres estrelas Michelin de París. Traballa para demanda dos grandes chefs. Cultiva a espinaca asiática e o chícharo bágoa galego, que define como « caviar vexetal». «Xa somos nove na empresa e falamos todos os días cos mellores restaurantes de Europa», lembra. Cando o prestixioso chef xaponés Hirohisa Koyama visitou Galicia non dubidou en pasar pola explotación de Santiago Pérez, denominada Leira dos Corvos.
Moita xente como Santiago está atopando novas alternativas para a agricultura galega, xunto este enlace no que poderedes coñecer agricultores e os seus produtos.
.https://www.lavozdegalicia.es/noticia/somosagro/agricultura/2018/03/11/campo-gallego-abre-paso-nuevos-cultivos-superan-huerta-tradicional/0003_201803G11P31997.htm
Dende a miña opinión os produtos galegos son de moi boa calidade, a partir dos que se elabora a nosa deliciosa gastronomía; pero considero que está ben innovar e traer novas culturas, para que todos podamos gozar dos produtos de todo o mundo e ter unha dieta máis variada. Ademais se ampliamos a gana de produtos cultivados, igual coñecemos novos alimentos que son beneficiosos ou que nos axuden a ter unha vida máis saudable.
QUE CRACK ERES IRIA
ResponderEliminar